• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

Far!

Nogen gange så får jeg sådan lyst til at fortælle dig om mit liv.

Jeg har altid haft det sådan ved specielle lejligheder, og jeg må indrømme, at det mest har handlet om sport.

Det har været, når der sker noget ekstraordinært, som at de danske håndboldherrer fejer al modstand af banen og vinder VM-guld, eller det kan være når Henrik Stenson vandt British Open, eller det kan være, når Danmark og Sverige møder hinanden i en afgørende fodboldkamp.

Det kan også bare være nogle af de store Champions League kampe.

Jeg tænker også på dig, når der er ”konståkning” (ved ikke hvad det hedder på dansk), som du elskede at se på, hvilket jeg IKKE har arvet!

Du elskede sport.

Football in the radio....

Men der er en del andre situationer, hvor jeg skænker dig en tanke, eller savner dig. Og nej, jeg er ikke typen, som savner så meget.

Men når jeg ser bougainvilleaerne blomstre hernede, så tænker jeg på dig, som elskede disse blomster. Det har jeg arvet 😊 Jeg elsker blomster.

Jeg får lyst til at fortælle dig, hvad jeg har gjort med mit liv det sidste års tid.

Jeg får lyst til at fortælle dig om alle tanker som lå og ligger bag.

Jeg vil fortælle dig, hvor svært et valg det var og hvor svært det stadig er ind i mellem.

Jeg vil fortælle dig om det dybe forhold jeg har til mine børn, trods at jeg er flyttet, og jeg vil fortælle dig alt de har oplevet og hvor fantastiske de er blevet.

Jeg vil fortælle dig om mit møde med Erika, om min rejse til Portugal, om vores bryllup, om vores butik.

Jeg vil vise dig det fantastiske hus vi lejer, jeg vil vise dig det hus vi måske skal flytte til.

Jeg vil vise dig vejen fra lufthavnen hertil. Jeg vil vise dig BBB og Torres Vedras, og jeg vil vise dig vejen fra huset til BBB, vejen til kysten, vejen til golfbanen, jeg vil vise dig alle veje jeg færdes på.

Jeg vil vise dig, hvor jeg drikker kaffe, jeg vil vise dig vores fantastiske grønthandel, og jeg vil vise dig de bedste udsigter og på hvilke veje og bakker jeg cykler.

Jeg vil vise dig Portugals ufatteligt smukke vestkyst, klipperne, strandene, bølgerne, kraften.


I will get a big bougainvillea one day - in memory of you :-)

Måske du ser alt deroppe fra, men alligevel.

Jeg vil selvfølgelig fortælle dig om mor, hvor fantastisk hun stadig er og hvor fantastisk hun har gjort det.

Jeg er helt sikker på at du savner hende mest af alt, og jeg er helt sikker på, at du har mange ting, du skulle kunne tænke dig at sige og også mange ting som du skulle kunne tænke dig at du havde gjort anderledes.

Men du skal vide, at vi ved alt du har på hjertet – og vi forstår.


As very young

Jeg har forstået at alkoholisme er en sygdom, og at jeg nok aldrig har oplevet dig som helt frisk. Du har været ”syg” hele tiden.

Jeg har 3 typer minder:

  1. Fuld så det kunne mærkes, inklusive nogle forfærdelige oplevelser for mig som barn og ung. Ikke super mange minder om dette – men et antal.

  2. Ædru uden abstinenser. Tror kun at jeg har gode minder. En glad mand med et stort hjerte. Jeg tror ikke jeg så denne far særlig mange gange?

  3. Enten abstinensbesvær uden at drikke, eller også når du havde fået lidt indenbords.

Det er nummer 3, som er den overlegent dominerende.

Efter at have mærket på min egen krop, hvad alkohol kan gøre ved ens krop og tanker - og efter at have set både det ene og det andet i et halvt århundrede, forstår jeg i dag langt bedre, hvordan du havde det, og hvorfor du tog de valg du gjorde.

Du forstod aldrig, hvor kortsigtet dit valg af alkoholen var – gang på gang på gang.

Havde du valgt at lytte til de mennesker omkring dig, og havde du forstået at de ville dig vel og at de faktisk var klogere end dig, så havde du måske fundet viljen og kræfterne til at stoppe og få et bedre liv end du fik.

Dette tror jeg, at du ved i dag.

As a little older - and as I remember you

Jeg tror, at den raske far, ville elske mange af de ting, som jeg sætter pris på i dag.

Du ville have fuld forståelse for mit valg at bryde op, og flytte til et land, hvor tempoet er lavere og temperaturen højere.

Du ville også elske naturen hernede, som du elskede Spanien.

Dagligdagen i Portugal, caféerne, frokostrestauranterne, bænkene og søndagene, hvor familierne samles. Jeg tror, at du med klare friske øjne have elsket at være en del af dette.

Du tog mig med på golfbanen, hvilket jeg er taknemmelig for. Du havde boldøjet, men startede nok for sent til at blive en haj.

Til gengæld var der få som kunne lave mål på en fodboldbane som dig.

Du havde elsket, at gå lange ture på stranden og til og med at cykle i bjergene med mig, hvis du havde haft fysikken fra dine unge dage til det.


At tænke på dig har jeg gjort ind i mellem i alle år, som er gået. At tale til dig eller skrive til dig har aldrig faldet mig ind tidligere.

Men nu kom det altså til mig, og ”døden har jo en årsag”.

Jeg tror ikke jeg ønsker din accept af mine valg, den ved jeg at jeg har.

Derimod varmer det, når ens forældre er stolte.

Mor er stolt, det ved jeg.

Du havde også været stolt, det ved jeg faktisk også.

-over den person jeg er blevet.

Our swimming pool in Solrød

Jeg tænker på dig, som den person du var og med den erfaring du har fået siden, ved at kigge ned på os og have tid til at tænke over tingene.

Jeg tror, at den person kunne være en fantastisk ven til mig, en ven som jeg kunne fortælle alt, alt ovenstående men også alle følelser, tvivl, frustration og lykke.

Jeg er sikker på, at du havde været en fantastisk ven og havde formået at give mig den opbakning og den modstand jeg havde brug for.

Som en far, en sådan far, som vi alle drømmer om at ha’.

Jeg kan godt lide tanken, at du findes deroppe, et sted hvor der er plads og tid til eftertanke, uden alkohol og alle andre fristelser, og hvor du bliver klogere på livet og på dig selv for hver dag der går.

Jeg savner sjældent, men måske jeg burde savne mere. Jeg har set det som noget negativt; “man skal ikke savne, men man kan længes efter”!

Men nogen gange savner jeg dig!


Jeg har altid følt mig afklaret.

I forhold til dig.

Altså efter du forlod os.

Jeg forstod.

Du havde givet op, og var på den måde afklaret.

Men derudover var du ikke afklaret.

Men du formåede, at få mig til at føle mig afklaret.

Det er jeg taknemmelig for.Jørgen 13. maj 2019

54 views0 comments

Recent Posts

See All