• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

Bem-vindo a Portugal


Vackra Portugal


Det är morgon, Erika och Gean har inte vaknat än, jag sitter i arbetsrummet på undervåningen. Vi kom igår sent på eftermiddagen.

Här är VÄLDIGT stilla. Erika har berättat om hur olika detta huset är från lägenheten i Lissabon, som de bodde i innan. Det var svårt att prata telefon med henne ibland. Här är det bara fåglarna som hörs - de har definitivt vaknat. Jag njuter, verkligen.

Nu hör jag Gean duscha, han ska iväg till skolan. Han har drygt en timme till skolan i Lissabon, med 2 olika bussar. Efter sommaren ska vi hitta ny skola (gymnasium) till honom, fast här i området.

Känns konstigt att vara här, i lugnet. Efter alla intensiva veckor och en lång resa ner är jag äntligen här. Det är nu allt börjar.

I går packade vi ur bilen, direkt efter ankomst. Erika och Gean har bott i huset i 3 veckors tid och hade gjort det fint tills des att jag kom. Jag hade och har en instinktiv känsla att vilja förändra vissa grejer, att flytta möbler dit jag känner att de ska stå. Mest av allt vill jag ta bort det mesta som tillhör huset (som vi har hyrd i ett år fram), inte möbler men allt möjligt annat.

Volvon backat på plats - äntligen

Vi satte upp en spegel och en bild på Felicia (en underbar bild från en häst-hopptävling), och det kändes bra. Erika älskade det. Gean fick en ny (begagnat) iPhone 5, hans iPhone 4 hade lagt av helt. Hans 17-års födelsedagspresent, lite försenat. Han blev super lycklig. Även om bilen var fullproppat var det inte så mycket att packa upp. Lite sängkläder, papper och grejer till förrådet. Resten kommer på torsdag eller fredag (idag är det måndag), och då ska vi packa ut och jag ska sätta mitt prägel på vårt hem på riktigt.

Jag har tagit en kopp kaffe med Gean, som nu har gett sig iväg. Erika sover fortfarande. Det är en kylig morgon, då solen är gömt bakom molnen. Arbetsrummet har annars morgonsol, vilket jag kommer att gilla, tror jag.

Jag har förresten sovit gott! Tror kanske att jag gillar sängen, hade varit underbart. Kanske borde gå upp en liten stund till?

.......

Förmiddag; Erika vill fixa sen frukost medan jag avslutar detta.

Jag har massor jag vill berätta om; hur resan gick, hur huset här ser ut, vilka planer jag har nu och hur Gean reagerar på allting och mycket annat. Men jag får sortera. Försöka berätta om det som händer i stunden, och i övrigt hitta en balans mellan det privata och det som jag väljer att dela.

....

Erika fick precis ett samtal. Hon ska på jobb-intervju efter lunch idag. I morgon ska hon in till stan och fortsätta sin körkorts-kurs. På onsdag tänkte vi röja hela huset, så det är klart för alla mina grejer.

Jag ska ha ordning på alla papper. Jag ska fixa en uppdaterat to-do-lista, då kan jag känna mig lugn.

Sedan ska vi storhandla idag. Skafferiet ska fyllas på och vi ska ha MASSOR med grönsaker. Portugisiska grönsaker. Lokala grönsaker. Gud så gott det ska bli.


Jörgen, Ponte do Rol, 14. maj 2018

128 views0 comments

Recent Posts

See All