• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

Benfica or Sporting?

Spørgmålet i titlen har en meget bestemt anledning, og dette blog-indlæg er derfor dedikeret til min gode ven Nuno.

Jeg vender tilbage til hvorfor....


Amadeu and I - after a Benfica Goal

Som det tydeligt kan ses af det første billede, så har jeg været til fodbold.

Det var den portugisiske ”Primeira Liga”s - åbningskamp mellem Benfica og Guimaraes – på Benficas stadion, som ligger midt i Lissabon.

Det var min nye ven Amadeu, som havde inviteret mig 😊

Amadeu mødte jeg på golfbanen, og en kort beskrivelse kunne være;

Født i Mocambique, succesfuld aktiv forretningsmand, lever et godt og priviligeret liv, været sammen med sin kone i 47 år, mange venner. Men fremfor alt har han et stort hjerte, og er super afholdt alle steder han kommer. Han tager plads, kan lide mennesker og ønkser fra hjertet at hjælpe mig med at skabe kontakter hernede.

Han havde også en plan om at præsentere mig for Stefan Schwarz (tidligere svensk landsholdspiller og stjernespiller i Benfica), hvis vi havde mødt ham på stadion igår.


I think maybe I was born for a 911.... it felt absolutely ok!

Nå, men det var fodbold dette skulle handle om.

Amadeu plukkede mig op halvvejs mod Lissabon i sin Porche 911.

Vi kørte i høj hastighed til stadion, hvor vi parkerede i kælderen og gik op til en VIP Lounge, hvor vi spiste og drak og hilste på mennesker – formentlig en typisk Sponsor Lounge i dagens større fodboldklubber.

Vi fandt vores pladser og så Benfica komme foran 1-0, brænde et straffespark, scorer flere mål, 2-0, 3-0 og 4-0 troede jeg, men siste mål blev annuleret.

Så 3-0 efter 45 minutter, masser af råben og dansen, og jeg fik lært at svinge mit nyindkøbte halstørklæde på den rigtige måde, og fik at vide at jeg var en sand Benfica-fan og bragte masser af lykke til holdet.

Mere mad og drikke og ny halvleg.

Ikke så meget at skrive om den. Benfica var tilfredse med en sejr, spillede afventende og var faktisk heldige at de hentede sejren hjem. Guimaraes spillede helt ok og kampen endte 3-2. Perfekt resultat i en åbningskamp.

Vi skippede efterfesten, hentede Porchen, kæmpede os igennem folkemylderet, satte gassen i bund og kørte hjem.

Tak til Amadeu for en fantastisk oplevelse 😊


I Portugal er der 3 storhold.

Benfica, Porto og Sporting. Typisk er det de 3 hold som slås om at vinde titlen. Benfica vandt sidste år, og har vundet flest gange.

Benfica og Sporting er begge fra Lissabon og er derfor dobbelt rivaliserende.

DERFOR er jeg nødt til at vælge!

Jeg har aldrig været super nørdet med fodbold (som visse af mine gamle kolleger derhjemme – en hilsen til jer 😊), men synes at det er hyggeligt at have et hold at følge og holde med.


Tilbage til Nuno, min gode ven, gift med en meget god veninde til Erika, Priscilla.

For et par uger siden havde vi en meget festlig aften sammen med en hel del øl og rigtig mange Margaritas til ”pigerne”.

Samtalen faldt her på fodbold.

Nuno er Sporting Fan!

......


The evening I promised Nuno something.... -Nuno is the handsom guy to the right


Følgende er til dig Nuno:

Jeg ved, at vi bestemte at jeg skulle følge med og se Sporting en dag, og jeg tror muligvis at jeg lovede, at jeg fra og med den aften altid ville være Sporting Fan!?!

På det tidspunkt tænkte jeg, at du var den perfekte anledning til at foretage det valg, fordi du er en ny og god ven og fordi jeg på det tidspunkt ikke havde andre tanker eller muligheder eler tilbud.


For et par uger side skete der så noget Nuno, som jeg ikke synes, at jeg selv var herre over.

Een af de ting Amadeu gjorde for at hjælpe mig med at networke, var at invitere mig til golf og efterfølgende frokost for et par uger siden sammen med 4 yderligere.

Een af disse, som jeg delte buggy med på golfrunden, er ”President” i Benfica Golfklub, en anden er finansdirektør eller lignende i Benfica fodboldklub. Amadeu er også medlem dér, og hans firma er sponsor i Benfica.

Dette vidste jeg ikke Nuno, jeg sværger!

Golf er vigtigt for mig og at møde mennesker jeg kan spille med er vigtigt. At skabe kontakter er selvfølgelig en afgørende faktor for min fremtidige trivsel her i Portugal.

Jeg håber og tror at du forstår dette....


Benfica Sponsor Lounge

Da jeg mødte dig for en uges tid siden havde jeg lidt dårlig samvitighed over at have mødt disse mennsker, da Amadeu allerede havde luftet tanken om en fodboldaften.

Jeg nævnte at jeg havde noget følsomt jeg skulle snakke med dig om, men vi mødtes af andre anledninger og havde ikke så meget tid, så jeg sagde henkastet at jeg muligvis bedre kunne lide Sagres end Super Bock, og jeg opfattede at du tog det pænt... 😊

(her er jeg nødt til at fortælle den uindvigede, at Sagres og Super Bock er de 2 store ølmærker i Portugal og at Sagres er hovedsponsor for Benfica og Super Bock hovedsponsor for Sporting – med andre ord endnu en faktor)


Nu tænker du måske, at jeg allerede her burde have sagt, at jeg var inviteret til Benfica kamp.

Men du må tro mig Nuno, jeg vidste det ikke da vi mødtes!

Jeg blev inviteret torsdag, dagen før kampen!

-og jeg sagde faktisk at det var lidt problematisk på grund af dig, men kunne altså ikke sige nej.

Nuno, vi skal mødes i aften, om nogle timer, så jeg håber at du vil læse dette først, og så får vi se, hvordan aftenen forløber....

Vi ses snart – glæder mig til en iskold Super Bock 😊


Game over, 3-2 Benfica

Amadeu foreslog faktisk at jeg skulle besøge Sporting også for at se, hvor jeg følte mig mest hjemme, hvilket var en interssant tanke.

Men seriøst. Nu gør jeg dette til en lidt sjov historie, men supporter udfordringer kan være en meget alvorlig sag!

Derfor lader jeg dette dilemma se det offentlige lys, som i ”Mads og monopolet”, og er taknemmelig for synspunkter på, hvordan dette bør løses.

Benfica?

Sporting?

Begge?

Brøndby og/eller Malmö FF?

Ingen?


Med ønsket om et fantastisk weekend i fodboldens tegn 😊Jørgen, Lissabon, 11. august 2018

23 views0 comments

Recent Posts

See All