• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

Den frivillige swimming pool passer

Jeg har aldrig tænkt tanken, at jeg en dag skulle have en swimmingpool.

Måske mest fordi jeg ikke har tænkt tanken at jeg skulle bo på varmere breddegrader, og fordi jeg aldrig har forstået, at nogen vil have en swimmingpool i skandinavien med de få rigtig varme dage, man har hvert år.....

De ord må jeg så trække i mig igen!

Jeg gætter på, at poolerne ALDRIG er blev brugt så meget og at salget af både hele swimmingpools og al tilbehør har slået alle rekorder denne sommer.


Beto, Master Pool Master, teaches his new student

Hernede er det også den omvendte verden.

Vist, vi har det som en fantastisk skandinavisk sommer, men portugiserne siger, at sommeren ikke er kommet endnu... 23-25 grader.

Jeg synes faktisk, at det er ganske behageligt, men dog en anelse mindre eksotisk.


Midt i alt dette har jeg fået en swimming pool til låns.

Vi valgte IKKE huset pga af den, den var her li’som (vi lejer huset).

Og jeg må indrømme, at jeg syntes, det var lidt heftigt.

Mine tanker hæftede mig mest ved Gean (17 år ung) og mine store børn, når de kom på besøg.


Der hørte en havemand, Beto, til huset. Det skal forstås på den måde, at han i mange år har været ansat til at passe have og pool.

Jeg sagde fra starten, at det havde vi ikke brug for, det skulle vi nok selv klare, men at Beto gerne måtte give os en introduktion til pasning af poolen.


Beto is cool...

Forleden dag var han der for måske tiende gang og de 5-6-7 gange har været på grund af poolen!

Det er sandelig ikke så let at passe en pool, i hvert fald ikke i starten!

Det skal siges, at han ikke kan et ord engelsk, og at det mest har været Gean, som har modtaget instruktionerne. Men det er ikke hele anledningen, der er mange ting at tænke på;


Vandet skal selvfølgelig være rent, og den vigtiste ting at måle er ph-værdien, som viser om vandet er surt eller basisk.

Sammen med det måler man klor-indhold, kloren har man i vandet for at dræbe bakterier med mere.

Dette gør man (helst) dagligt.

Man rengør med net og man rengør med ”støvsuger”, samt diverse kanter med håndkraft.

Når man bruger støvsugeren, skal man gøre det super forsigtigt for ikke at virvle skidtet op fra bunden – ikke så let det heller.

Diverse filtre skal renses efter brug.

-og så skal der selvfølgelig være den rigtige mængde vand i poolen!

Ud fra de målinger man gør kan man tilsætte mere klor og andet.

Hvis vandet får en grøn nuance eller ser grumset ud, så findes gode råd for dette, et middel samler fx ”det grumsede”, så det samler sig i overfladen.

-og så skal jeg selvfølgelig ikke glemme de forskellige håndtag til støvsuger og andre sugemekanismer, som skal være åbne eller lukkede afhængig af, hvilken situation man befinder sig i.


The engine room

Det er nok begrænset, hvor interessant dette er for en person uden pool, men dette er blevet en del af min nye hverdag, og er en helt ny verden for mig.

Jeg tror, at jeg begynder, at have styr på det.

Jeg har lavet en oversigt med alt jeg skal huske, så er det bare at følge den og huske at lave de daglige målinger helst cirka mindst hver anden dag!

-at have en ren fin pool henover sommeren er faktisk ikke så tosset. Den ser lækker og indbydende ud, hvilket i sig selv er tilfredsstillende 😊, og så er den selvfølgelig lige til at hoppe i.


Paola and Anna Clara feel happy by the pool...

-og så kan man glæde andre ved at invitere gæster med børn, som værdsætter det rigtigt meget, og det er jo ikke så tosset 😊Jorge, Pool Master, Portugal 22. juli 2018

76 views0 comments

Recent Posts

See All