• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

Et juleeventyr

Sneen begynder så småt at falde (deroppe nordpå) og det er tid til et juleeventyr.


Der var en gang en lille dreng, som voksede op i en helt almindelig familie, med alt hvad det indebærer af hyggestunder foran tv’et krydret med alskens skjulte besværligheder.


Den lille dreng havde, som små drenge har for vane, hovedet fyldt med alt muligt og umuligt.

Han fik masser af kærlighed fra mor og søster og voksede sig langsomt relativt tryg.

Han lærte lyden på samtlige biler at kende og han var fascineret af både tal og bolde.

Når han så på tekstet tv, vidste han altid hvor mange ord der var i henholdsvis den øverste og den nederste tekstrække – typisk 5-8 ord…


Han var også meget interesseret i mennesker og var ganske følsomt begavet.

Han var nok lidt anderledes, men ikke noget der kunne ses udefra, men mange gange kunne det mærkes, altså indefra.


Årene gik, og mens livet passerede, drømte han videre. Han flyttede til et andet land, hvilket var en spændende tid i hans liv og han fik blandt andet 2 børn, som gav livet mening. Arbejdede gjorde han, og gav altid sit bedste, men han drømte altid om noget andet.


Hans vågne drømme var som oftest lige så svævende ambitiøse, som de natlige drømme var kaotisk uforståelige. Men der fandtes en søgen efter at konkretisere det svævende og der fandtes en kreativitet og energi, som kom direkte fra hjertet eller fra sjælen! I disse stunder var hans drømme faktisk relativt jordnære og dog som oftest ekstremt ambitiøse, noget som meget få i hans omgivelse kunne forstå.

Drømmene handlede typisk om at skabe en anden levevej, om at opfinde noget eller om at bygge sin egen virksomhed op.


Det meste forblev dog ved drømmene. Som tiden gik foretog han sig både mindre og større justeringer i sit liv, men han forfulgte aldrig for alvor de drømme, som han inderst inde stadig havde.

Han var den lille dreng med hovedet fyldt, han var store dreng med masser af energi og han var den voksne dreng, som havde forstået, at visse ting i livet ikke bliver som man havde drømt om, hvilket var både rigtigt og klogt.


Men lige så lidt, som hans drømme blev til virkelighed, lige så modig var han på andre områder i livet.

Modet at ikke være bange for at stå alene, modet at ikke følge strømmen, modet at fascineres af det ukendte, modet at flytte til at andet land, modet til at opgive det man har.


Dette mod skulle vise sig at være nøglen til de forandringer, som han behøvede.

De konkrete modige forandringer han foretog i et relativt sent stadie i sit liv, er beviset for at det aldrig er for sent. For disse forandringer pressede ham ud i en livssituation, som han aldrig havde troet at han skulle komme i.

Han var presset på mange fronter, flere og mere end han indrømmede for sine omgivelser. Det drejede sig om alt fra kultur til kærlighed, og fra moral til penge til stress.

Men hele denne palet af udfordringer åbenbarede nye sider af den store dreng, hvoraf en del havde ligget gemt siden han var en lille dreng.

Han genfandt energi, kreativitet og en tro på at alt er muligt, og langsomt bevægede han sig i en retning som føltes forudbestemt om end han ikke fulgte nogen sti.


Første del af dette juleeventyr ender samtidig med, at det lykkes ham at få et stempel. Et stempel som han altid har drømt om, og som i hans hjerte føles som et stempel på hans kreativitet.

Han ved godt at dette stempel ikke beviser noget, endnu, men han ved at det kan blive lige netop dette stempel, som en dag kommer til at gøre det.


Han ved også, at følelsen af at være midt i sin egen historie uden at kende slutningen er noget helt unikt – det er et eventyr.


Anden del af dette juleeventyr er endnu ikke skrevet, så end ikke drengen kender sin skæbne, min vi lover at komme tilbage med næste del, når den er klar…


Med ønsket om en fantastisk jul til alle nisser derude 😊


Jørgen, West Golf, Portugal


83 views0 comments

Recent Posts

See All