• JORGE RODRIGUES KIRCHHOFF

HENRIK -tog et modigt spring

De sidste par dage har jeg været kraftigt svækket af en ordentlig forkølelse, men er ved at være ovenpå igen, samtidig med at vejrguderne nu endelig begynder at byde på noget varme.

Det takker jeg for:-)

-jeg har været en solhungrende skandinaver, som IKKE har fået lov til at opleve den historisk fantastiske måned I har haft.

Now to something completely different;


For et stykke tid siden besluttede jeg mig for at invitere min meget gamle ven til mit bryllup. Gammel skal forstås på den måde, at det muligvis er 30 år siden vi sidst havde kontakt, vi snakker altså hovedsaligt teenagetiden - et par drengerøve fra Solrød. Henrik elskede fester, musik og piger, og levede for dagen (eller natten!). Jeg mindes stadig som var det i går, den morgen hvor John, Henrik og jeg havde festet igennem. Det var blevet morgen og Henrik skulle på arbejde. Jeg mener, at det var i en Irma-butik og at det var lørdag morgen eftersom vi andre, studerende, bare skulle hjem og i seng.


Henriks daughters; Eva Simone & Lea Christine

John og jeg indså, at Henrik ikke ville komme til tiden, og det gjorde Henrik muligvis også, men han var relativt afslappet. Klokken blev lidt over mødetid og inden han tog afsted greb han telefonen, ringede til arbejdet og meddelte med myndig stemme, men tydeligt beruset, at han ville komme en lille smule sent, da der var modvind! -og så kørte han afsted på sin cykel...


Kun Henrik kunne gøre sådan – og klare det.


Henrik er god som dagen er lang, men han havde nogle sider, som ikke var godt for nogen, hverken ham selv eller hans nære.

Lad os bare sige, at der ikke fandtes en stopklods i forhold til hverken alkohol og forbrug.

Henrik på sin arbejdsplads


30 år senere, for ikke så lang tid siden, sad vi pludselig i en video-samtale og snakkede igen.

Vi havde god tid og han fortalte mig, hvad der var sket i årene derefter.

Hans livsførelse var ikke blev bedre, selvom han formåede at have et arbejde hele tiden.

Han var godt klar over, at han var på afveje, men han havde ingen plan for at komme ud af det dårlige liv.


Han fortalte så, at han mødte en dejlig kvinde i København, som han spontant friede til for ca 13 år siden.

Dette var stort set samtidig med at hans mor lå for døden og kort tid efter at hans far var gået bort. Derefter flyttede han til Malaysia, hvorfra Carol kom, og idag har de 2 piger sammen og Henrik bor stadig dernede. Hans store spring forandrede hans liv fuldstændig og det var det modigste og det bedste han havde gjort i sit liv.

Coolt, strongt, respekt!


ES & LC again

Og så kunne jeg jo fortælle ham, at jeg var midt i at lave “en Henrik”! Han fik så hele min historie.

Ingen af os bruger eller har brugt facebook særlig meget, men dette er definitivt den side af facebook og internet, som er utroligt fascinerende. Det er ganske enkelt helt fantastisk, at man så let kan finde hinanden i en stor verden. Vi brugte video (Viber, Skype, Messenger eller What’s app), og Henrik lignede en blanding af sig selv (den Henrik jeg husker) og hans far.

Det lyder muligvis helt normalt og ganske logisk, men når man sidder foran en god ven, som man kender så godt og så ligner han sin far mere end sig selv, så føles det godt nok surrealistisk.


Mor, pigerne og "stuepigen"

Det føltes dog relativt hurtigt normalt, og vi kunne fortælle vores livshistorier med meget mere. Det blev en lang snak om værdier, sundhed, familie og forandringer.


Det var under denne samtale, at jeg besluttede mig for at invitere ham til mit bryllup i Lissabon i september. Det havde været helt fantastisk, hvis han kom...Jørgen, Portugal, 14. juni 2018

102 views0 comments

Recent Posts

See All